lørdag den 16. oktober 2010

Regnvejr, vadefugle og grill-pølser

Allerede natten til i dag var det begyndt at regne, og jeg havde heller ikke de store forventninger til morgenmærkningen, da DMI lovede regn, regn og mere regn. Det viste sig også hurtigt ved et vejr-tjek kl. 6, at det bedst kunne betale sig at kravle ned under dynen igen. Jimmy Skat gik på Odden for at tælle trækfugle og der kom rigtig mange fugle ud i regnvejret. Bl.a. fjeldvåge 88, rød glente 51, dværgfalk 4, blå kærhøg 7, rørhøg 1, trane 32 og ikke mindre end 11 rider, hvilket er meget usædvanligt på disse kanter. Af andre gode fugle, blev der set nordisk lappedykker, lapværling, pibesvane 25, lille fluesnapper og stor tornskade.

Kl 9 ankom foreningen vadefuglene + børnebørn, der måtte kæmpe sig vej igennem kraftige regn - og haglbyger. Heldigvis var der varm kaffe på kanden og foreningen havde selv medbragt kanelgifler og andre gode sager. Hans Lind forklarede vidt og bredt om de mange nye tiltag på Gedser Fuglestation, herunder webcam i redekasser, ny folder m.m. samt om sæsonens vilde ringmærkningstal.

Gert tømte sommerfuglefælden, der står i stationshaven, og fandt dette meget flotte eksemplar af Aprilgrøn ugle Griposia aprilina - en natsværmer, der trods navnet flyver om efteråret.

Omkring kl. 10 klarede det op og det væltede ud med finker, duer og rovfugle. Vi satte lidt net op og kunne hurtigt fremvise spurvehøg, træløber (3), gærdesmutte, rødhals, jernspurv og lille gråsisken. Vejret blev så godt, at der blev tændt op i grillen og alle fik sig en pølse med brød. De fremmødte stimlede sammen om grillen og fik varmet fingrene på en råkold, blæsende og regnfuld oktoberdag.

GFU blog v./Rune Skjold Tjørnløv

Ingen kommentarer: