tirsdag den 12. oktober 2010

Mosehornugle på afveje

Skovskade 1k - med uregelmæssige striber i det blå felt

2 misteldrosler - ny mærkeart for Brian! :-)

Tirsdag den 12/10 2010.
Vi havde set frem til en kanon-dag med svag vind fra nord, mosekonebryg og den første nattefrost. Vejret var stille, og det var fuglene osse: Kun enkelte rødhalse tikkede fra buskene. De 8 åbnede net blev hurtigt til flere, og Rune kunne rolig køre til ZM ved 9-tiden. Ingen sved på panden, bare helt stille og roligt i det skønne efterårsvejr.
Alligevel blev det en dag, som Brian og jeg ikke glemmer lige med det samme. De trækforsøgende skovskader gik ind imellem faretruende lavt over haven, og pludselig var der bid - bogstavelig talt: En skovskade hang i Ø6 ret kort tid efter, at en spurvehøg hun kunne hentes i N8.
Næste runde var mere nervepirrende, idet der pludselig lettede en mosehornugle foran os, mens vi var på vej hen imod den nye hejsenet - og hvad skete: Den røg i nettet øverst oppe for et kort øjeblik efter lige så elegant at forlade det igen! Øv -øv - øv! Det ville ellers have været ny mærkeart på Gedser Odde. Den sidste jeg havde fat i, var på Kroghage i 1988, da Rolf og Kasper tilbragte et helt ringmærkningsefterår i Gedser.
Nå, vi får den måske i morgen!
Kl. 12.30 besluttede vi at gå på lukkerunde, og det var ikke helt ringe, for i det gamle hejsenet N3 kunne Brian plukke 2 misteldrosler - en tredie fløj selv ud af nettet. Det er forøvrigt første gang, at vi har kunnet mærke mere end 1 mistel på en sæson, i dette efterår er det blevet tilhele 3! Mens han var ved at mærke dem, kunne jeg stille og roligt pille en af dagens mange blåmejser ud af selvsamme net, og det var sørme én med svensk ring!
Dagens fangster i uddrag:
149 nymærkninger, 20 arter: Blåmejse 43, rødhals 38, gransanger 15 samt korttået træløber 1, skovskade 1 og misteldrossel 2.
Desuden aflæste vi en Lille Flue, som Stig havde mærket her for en uge siden.

GFU-blog v/HLI og BMP
Fotos: HLI (mobiltelefon)

Ingen kommentarer: