tirsdag den 26. oktober 2010

En blandet landhandel landede en god dagstotal..

Alle net var sat 07.15 og Hans Lind dukkede op og var med fra første runde, som vi havde aftalt. Det havde nemlig været svag nordvestenvind henover natten og og erfaringen siger os, at det giver fyldte net. De første runder gik også hæderligt med en del rødhalse, lidt tidlige drosler og pludselig sad 12 skovspurve i H5. Gråspurven er ret sjælden herude, men midt på formiddagen var en hun strøget i Ø8 og kunne mærkes som stationens 13. i år.
Det var også dagen, hvor der gik papegøje eller kanariefugl i den. - Det startede med de nok mest farvestrålende fugle på vore breddegrader nemlig stillits - I alt blev 6 flotte farvelade-fugle mærket. Sidst på dagen, gik der for alvor papegøje i den da de 2 røde lorier, der var set tidligere på ugen, gav lyd fra sig fra æblehaven. Jeg forsøgte hurtigt at afspille kaldet på rød lori ved vores 2 hejsenet, men det lod ikke til at interessere de australske burfugle.

Takket være vores nye lyd-system kunne der sættes ring på 40 grønsiskener, hvilket trak mærketallene drastisk i vejret. Med en nymærkning af stor flagspætte før lukketid kom dagstotalen op på 193 fordelt på hele 25 forskellige arter. Se dagens mærkninger her.

GFU blog v. / Rune S. Tjørnløv

Ingen kommentarer: