søndag den 14. august 2011

Årets første "slange-fugl"




Idag var vejret endelig uden regn og blæst. Den vind der var kom dog fra sydøst og det er aldrig helt optimalt for mærkningen. Der var dog en del fugle i nettene og vi kunne gå og nyde det hele lidt mere end igår, hvor det hele skulle gå lidt hurtigere.
På det nye område vi har ryddet omkring uglenettene vælter det bare rundt med fugle hver dag og specielt vipstjerter, rødstjerter og tornsangere synes det er et godt sted at fouragere. Idag var der også  en husrødstjert imellem og den hang da også hurtigt i nettet. På næste runde sad der så en husrødstjert uden ring på det ryddede område og runden efter hang der 2 husrødstjerter i nettene. 3 husrødstjerter på en dag hernede er rigtigt mange, men det skulle blive endnu vildere, for lidt senere hang der endnu en ung husrødstjert og senere hang der en gammel hun i nettet, så i alt 5 husrødstjerter blev mærket idag, hvilket er ny dagsrekord for stationen. Om eftermiddagen blev der endda set endnu en ungfugl uden ring i forhaven! I forhaven så Thorkild desuden en rødstjert med ring på venstre ben. Thorkild og jeg mærker altid på højre ben, så sandsynligvis en fremmed ring. Desværre væltede regnen ned over odden hele eftermiddagen, og nettene var lukket, så vi får nok aldrig svar på hvor den var fra!
Omkring klokken 10 gik jeg og tænkte at vejret virkede godt til vendehals, og der var set to inde i Gedser by igår, så det måtte snart være. I næste net Ø7 hang vendehalsen så, og tilmed en af de rigtigt sjove af slagsen, som allerede i nettet ligger og vrider hovedet frem og tilbage for at efterligne en farlig slange. Som det ses på billederne, kan den nærmest dreje hovedet hele vejen rundt!
Ialt blev der mærket 88 fugle idag, hvilket er fint i østenvind! Gert var forbi og lave lidt praktisk arbejde og han kørte Fie til toget bagefter da hun skulle hjem idag!
Imorgen forventer vi ikke mange fugle, da der skal være kraftig regn over odden i nat og storm fra vest imorgen tidligt!
Jesper

Ingen kommentarer: