mandag den 8. august 2011

Bedre end ingenting

Idag blæste det stadig temmelig meget fra morgenstunden og vindretningen var også helt forkert. Nettene blev dog sat alligevel, for med vejrudsigten for de kommende dage i baghovedet vidste jeg at der kunne gå en hel del dage før det bliver muligt igen at mærke.
Første fugl i nettet hjalp dog lidt på humøret, for det var årets 24. husrødstjert. Der var da også lidt andre fugle, som havde trodset det dårlige vejr og begivet sig mod syd. Især var sylvia-sangerne og lidt acro og gulbug der dominerede. På 2. runde sad der sørme også årets 1. nattergal. vi har ellers været bekymret for om vi overhovedet ville fange nogle af dem i år, da der jo kom meget få til landet i foråret efter tørken i Østafrika!

I alt blev 43 fugle mærket idag, hvilket sådan set er ganske okay i det vejr.
Om eftermiddagen fik jeg ryddet endnu et stort stykke omkring uglenettene, så nu er der snart helt klart til mærkning der, men dog måtte jeg stoppe meget hurtigt, da der pludselig kom et kæmpe uvejr ind fra Tyskland med lyn og torden og regn.
Louis, Gert og Hans kiggede forbi i løbet af dagen.
Imorgen bliver det med garanti ikke til mærkning, da det skal storme og regne hele dagen! Til gengæld får vi frisk mandskab til stationen da Thorkild ankommer og skal være her til den 22. august.
Jesper
Foto: Jesper

Ingen kommentarer: