lørdag den 13. august 2011

Masser af fugle og dagsrekord for stenpikker

Ja idag var der endelig lovet perfekt vejr til mærkning. Så ud og åbne hoveddøren klokken 4 med forventning om masser af fugle-kald. Og så regnede det fandme igen igen igen. Nå men så kunne der spises morgenmad og laves morgenkaffe, og da dette var gjort kunne vi gå ud og åbne net. Da nettene var åbnet hang der allerede fugle i de første net, så vi startede netrunden med det samme. Halvejs rundt hang der stadig rigtigt mange fugle, så ringede til Hans og Gert, som kom og hjalp til. Ialt hang der 70 fugle på første runde. Anders Prehn kiggede forbi og vi kunne se at der fløj en hel del stenpikkere rundt ude ved lærkenettene, så de blev også åbnet og det var en god ide, for i løbet af dagen fangede disse net 2 tornsangere, 1 løvsanger, 1 rødrygget tornskade, 1 gul vipstjert, 3 hvide vipstjerter, 2 bynkefugle og hele 6 stenpikker! Stenpikker er ny dagsrekord for stationen, da der aldrig tidligere er fanget mere end 2 på en dag herude! De gule vipstjerter, skovpibere og svalerne væltede også sydover idag, og Preben Berg der stod og talte ved Sydstenen noterede 1200 gule vipstjerter, 3 fiskeørne og en del sortterner idag!
I alt blev der mærket 208 fugle idag, hvilket er rigtigt pænt, så langt om længe en rigtig god dag hernede i august som ellers er regnet og blæst bort!
Mursejleren der blev taget i pleje igår blev idag ringmærket og sluppet fri, da den nu var kommet til kræfter. Efter et par forsigtige vingeslag rundt i forhaven fløj den ud til artsfællerne på marken, så vi håber den klare sig godt denne gang!
Dagen idag var også  begivenhedsrig på andre områder, da der blev klippet en hel del krat omkring nettene. Utroligt at dette allerede er nødvendigt ved de net hvor vi ryddede krat for under en måned siden! Derudover blev der lappet huller i 4 af vores net, så nu håber vi at de kan fange endnu flere fugle! Endelig blev der slået en hel masse græs, hvilket i den grad trængte, da al den regn vi har fået har medvirket til at græsset vokser hurtigere end nogensinde!
Jesper

Ingen kommentarer: