tirsdag den 21. september 2010

21.09.2010 En forsinket nattergal

Dagen begyndte med en genmeldt sangdrossel, og så var tonen ligesom slået an. Troede vi, men det var heldigvis en narresut.
Der var ankommet fugle hen over natten og allerede inden kl. 8 havde vi mærket flere fugle end i går og fordelt på flere arter.

Efter kl. 8 begyndte spurvehøgene at melde deres ankomst. Først kredsende over stationen, men snart efter også jagtende i lav højde gennem stationshaven. Ofte flere samtidig og man kunne ikke lade være med at beundre spurvehøgens kombination af jagtinstinkt og flyvefærdighed. Akrobatik af høj klasse. Men det måtte jo ende galt. De første par spurvehøge slap ud af nettene før vi nåede derhen, men de småmaskede net har svært ved at holde på så store fugle. Kort efter var der fangst i uglenettet og kort efter var der igen fangst i uglenettet og drosselnettet samtidig. Og så lige en til i uglenettet. 4 smukke spurvehøge blev det til idag. Og 9, der undslap fra de småmaskede net.

Dagens fugl var dog nok en nattergal, der blev mærket på stationen den 13.9. Den har åbenbart givet sig god tid med trækket sydover, men den kan nå det endnu. Og med den gældende vejrudsigt har vi sikkert set den for sidste gang i år.

Dagens øvrige fangst var en gang blandede 'bolcher'. Bortset fra jernspurven, der havde en rigtig god dag, så var det lidt af 'det hele', som vi kunne forvente. Grønsisken er nu ankommet i små flokke.
Ingen hits i nettene.
Men ude på sydpynten trak en ung havørn mod Tyskland ad et par gange og gav fornem flyveopvisning for de mange fotografer, der stod derude idag.

TV2 gæstede stationen i dag i forb.m. den 'gode historie' til aftenens vejrudsigt. Desværre ankom tv-holdet midt på dagen, og da var det var blevet småt med fangsten, men Hans var i fortællehumør (som nogle måske allerede har set på TV2) og behøvede kun et par fugle til at udfylde programmet.
En uventet og alternativ måde at få eksponeret Gfu over hele landet. Mon ikke det smitter af på fremmødet til åbent hus-dagen på søndag? - og giver lidt goodwill de 'rigtige' steder.

Dagens mærkninger:
Munk 2
Havesanger 3
Tornsanger 3
Gransanger 9
Løvsanger 3
Bogfinke 5
Rødhals 6
Jernspurv 41
Grå fluesnapper 3
Rødstjert 5
Blåmejse 14
Grønsisken 3
Skovpiber 1
Sangdrossel 1
Spurvehøg 4
-----------------------
15 arter 103

Ingen kommentarer: