torsdag den 23. september 2010

Mejseinvasion i vente?

Efter gårdsdagens storfangst var dagens mærkning nede på et noget mere normalt niveau. Da jeg ankom til stationen lidt over middag havde Stig og Hans mærket omtrent 100 fugle. Herefter overtog jeg nettene, og frem til solnedgang lykkedes det at presse dagens total op på 140 fugle, hvilket udgør en ganske pæn dag. Igen i dag var Rødhalsen den dominerende art, der stod for knap halvdelen af dagens fugle. Det er kun dejligt, da vi manglede en hel del kælke i forhold til normalen på denne tid af efteråret. Jernspurv og Blåmejse fangedes også i pæne tal. Det lader til, at vi har en mindre mejseinvasion i vente de kommende dage, idet Falsterbo har meldt om tusindvis af udtrækkende Blåmejser de seneste dage. Ellers skal hele fire mærkede Spurvehøge bemærkes fra dagens fangst heraf to i hejsenettet på én gang.

Det var dejligt at være tilbage på Odden igen, og i det utroligt lækre og lune danske sensommervejr kunne vi nyde et himmelrum konstant fyldt op med trækkende fugle. Luften var tyk af svaler, og dagens total skal nok tælles i fem cifre. Finkerne væltede også sydover i titusindevis, men kun ganske få lod sig indfange. Derimod skuffede rovfuglene, og især glenterne. Dagens ca. 15 glenter er vand sammenlignet med Falsterbos knap 600 i går. Sidst på eftermiddagen kom der et større influks af insekter, som fik en kæmpe sværm af måger til at hvirvle rundt helt lavt over haven og fårefolden kun få centimeter fra nettene.

Imorgen ser ud til at blive mere af samme skuffe. Hvis nattrækkerne skuffer, så vil mejserne forhåbentlig kunne redde morgendagens total. Jeg glæder mig i hvert til at få en masse fugle igennem hænderne igen.

Asger

Ingen kommentarer: