fredag den 3. september 2010

Nybyvej 51. august måned.

Det har været en super måned, at ringmærke her i haven. Der har været fugle at fange hver dag, og ind imellem også et par af de gode, såsom: Vendehals 1 - Skovsanger 1 ellers har det været de arter, man kan forvente: Skovspurv 83 - Grønirisk 7 - Spætmejse 10 ( pænt mange ) - Munk 11 - Musvit 44 - Sumpmejse 2 ( nr. 86 og 87 på matriklen ) - Blåmejse 16 - Rødhals 8 - Havesanger 8 - Kærsanger 1 - Dompap 12 ( pænt mange ) - Rødstjert 2 - St. Flagspætte 1 - Solsort 1 - Gulbug 1 - Gransanger 3 - Løvsanger 6 og Sortmejse 1.
Ialt 219 nymærkninger, fordelt på 20 arter. Der har kun været få aflæsninger, 5 i det hele.
Dagen hvor jeg fangede Vendehals, var ellers sådan en blandet affære, med snusk og regn, og ikke særligt mange fugle i haven, men så ud af det blå ingenting, sad denne så underlige fugl i nettet. Den gjore alt for at gøre mig bange, hvæsede, drejede hovedet næsten helt rundt, havde rejst nakkefjerene, for at se rigtig farlig ud, men da jeg havde oplevet dens adfærd et par gange,
var det kun beundring, man kan have for sådan en fugl.
Ellers har der været, en Rødrygget Tornskade i haven, heldigvis kun kort, da den godt kan, gøre skade på fugle der hænger i nettene, 3 Grå Fluesnappere er det også blevet til.
Men ellers er det nok sommerfuglene, der har sat deres præg på måneden, især de mange Kejserkåber, med 10 -15 når der var flest, - Det hvide C - Nældesommerfugl - Admiral - Citronsommerfugl og Dagpåfugleøje.
Der er trukket en del Gul Vipstjert og Skovpiber, og så er der så småt, kommet gang i Hvepsevågerne, men det har nu været, de mange Landsvale - Bysvale og enkelte Mursejlere, der har fourageret over huset, næsten hver dag, der har været meget i øjenfaldende.
Det bliver spændende at se, hvad næste måned kan bringe, når der rigtig kommer gang i trækket sydover.

Benny.

Ingen kommentarer: