fredag den 24. september 2010

GFU igen i mediernes søgelys

Dagen startede med masser af fugle i luften, men ret få i krattene. På anden runde begyndte der at komme lidt mejser, og da der pludselig sad 11 i Ø6, troede jeg, at det kunne blive til rigtigt mange. Men det ebbede hurtigt ud, så det blev ikke til mere end 25 i dag. På næste runde kunne jeg pille en fed, ung Lille Fluesnapper ud af N9 (årets tredje) og dermed give Stig en fornem vækning, efter han havde været til fest i København i aftes. Resten af dagen var nettene dog ret tomme, så vi endte på 71 nymærkninger, heraf to spurvehøge. Rødhalse, Munke og Rødstjerter var de dominerende skikkelser i fangsten.


Lille Fluesnapper 1k. Antydning af afgrænset gullig strube og relativt gråt nakkebånd kunne tyde på, at det drejer sig om en han.



Det lykkedes os også igen at skabe medieeksponering til fuglestationen, idet vi fik besøg af et filmhold fra Guldborgsund Kommune, som gerne ville optage lidt film af ringmærkningen på Gedser Fuglestation. De fik optaget os mærke en del fugle, mens vi fortalte om ringmærkning generelt, så det bliver spændende at se, hvad resultatet bliver. Planen er, at det skal udgives sammen med en række andre klip om egnens herligheder i en lille film. De er altid dejligt med noget opmærksomhed omkring stationens arbejde, og vi ser da også meget gerne, at DR og resten af Danmarks medier også lægger vejen forbi Danmarks sydspids.


En af dagens Blå Kærhøge - en 1k-fugl

Asger

Fotos: Asbjørn Jensen

1 kommentar:

Carina sagde ...

Hvor hyggeligt at læse om jeres aktiviteter på Gedser Fuglestation. Og godt at vide, at der foregår minutiøst opsyn med forbipasserende fjerkræ - helt utroligt, som det myldrer, må jeg sige.