onsdag den 22. september 2010

22.09.2010 540 er dagens melding

Det blev en dag lidt ud over det sædvanlige.
Vejrudsigten havde godt nok forberedt os på muligheden for en god ringmærkningsdag, så vi havde på forhånd hentet assistance ved Benny og Gert, og det viste sig at være en klog disposition.

Allerede mens vi slog nettene op i den sorte, stjerneklare nat, gik de første to rødhalse i N03, og der var liv i buskene. Overalt hørte vi rødhalsenes kniksen og da vi gik den første runde umiddelbart efter nethejsning kl. 05:55, så var der rødhalse i alle net.
Det blev i det hele taget rødhalsenes dag med 379 mærkninger.

Der var dog lidt for enhver smag. Gert havde en af de sædvanlige diskussioner med en gærdesmutte, der forsøgte at 'bygge rede' i et af nettene. Iøvrigt efterårets første gærdesmutte.
Vi fik også idag de første meget tidlige kvækerfinker samt en forløber for fuglekongerne.

Sidst på formiddagen aftog presset og vi fik tid til at gøre status. Nøjagtig 400 mærkninger. Og så blev der tid til en halv kop kaffe.
Vi fortsatte runderne indtil kl. 14, og 14:30 var nettene klappet og nogle trætte ringmærkere kunne tage hjem. Stor tak til Benny og Gert for dagens indsats.

Hans og jeg kunne så endelig gøre regnskabet op, og vi nåede den meget acceptable sum på 540 mærkninger. En dag i top-5, som Hans udtrykte det.

Over stationshaven så vi i dagens løb 7 skovskader på træk, hedelærke og ravn. Og ude på odden boltrer vore 3 svalearter sig sammen i tæt og festlig leg langs sydskrænten.

Dagens mærkninger:
Rødhals 379
Rødstjert 9
Gærdesmutte 4
Skovpiber 1
Rørspurv 1
Kvækerfinke 4
Bogfinke 6
Jernspurv 16
Blåmejse 15
Stillits 1
Fuglekonge 1
Gransanger 58
Løvsanger 6
Munk 23
Havesanger 3
Gærdesanger 7
Sangdrossel 6
--------------------------------
17 arter 540


Stig
c-160

Ingen kommentarer: