fredag den 1. april 2011

En stor dag glippede - - -

Grønsisken han i F3

I går, den sidste dag i marts, kunne mageligt have givet et fangsttal på flere hundrede fugle! Der var levende i haven af rødhalse, jernspurve, drosler og fuglekonger . . . . . . . men -men -men . . . Rune var syg oven på en tredages tur til Vestjylland, så han var ikke til noget, og jeg havde været i storstaden og var først hjemme ved 2-tiden, så jeg var heller ikke til noget. Endvidere var det småregn de første par timer efter solopgang, hvilket i alle tilfælde umuliggjorde fangst.

Fra Odden kunne Louis melde om mindst fem rødtoppede fuglekonger, rastende og trækkende, så det var lidt ærgerligt, at ringmærkning ikke var blev til noget denne morgen.

Ved middagstid tog jeg derud og åbnede en del af garnene, hvilket resulterede i 45 mærkninger, over halvdelen rødhalse, lidt fuglekonger, solsorte og og jernspurve samt sangdrossel, musvit og bogfinke.


I dag 1. april skulle vi også have startet fra morgenstunden, men en strid vestenvind, 13-15 m/s, resulterede endnu en gang i sen start på dagens fangst.

Der var ikke det store udbytte, selvom vinden blev meget mere medgørlig. På godt fire timer fik jeg mærket 31 fugle, nogenlunde samme arter som i går, men med tre grønsiskener og en kvæker som lidt mere specielt. Det bedste var nu nok en husrødstjert, som Aase og Jørgen lige netop nåede at se på deres korte visit.


I morgen venter vi en hel masse: Der kommer varmefremstød fra sydvest - og forhåbentlig en masse forårsfugle følger med varmen og passerer gennem stationshaven!


GFU-blog/Hans Lind

Ingen kommentarer: