tirsdag den 19. april 2011

Igen ..

.. en stille dag. Nettene skal sættes tidligere og tidligere, faktisk nu en halv time tidligere på de dage, jeg har været på stationen i denne omgang. Havlitterne gør megen væsen af sig og morgenerne er fyldt med denne fantastiske lyd. Stadig småflokke af ederfugle. John og Bjørn var på morgenobs på Odden og havde bl.a. 4 sortstrubede lommer, hvoraf den ene kom lige over hovedet på dem.



Jens Eriksen så 4 gamle dværgmåger trækkende Øst. Anders Zuschlag kom i løbet af formiddagen på besøg med nye opdateringer til indtastningsprogrammet og databasen. Ringmærkningen gav igen ikke så meget, dog bl.a. et par fine gulspurve hanner samtidig til sammenligning - og en sortmejse. Vi venter spændt på de første gærdesangere! De 19 mærkninger fordelte sig på:

Gærdesmutte 1
Jernspurv 4
Rødhals 5
Munk 1
Gransanger 1
Fuglekonge 1
Sortmejse 1
Musvit 1
Grønirisk 2
Gulspurv 2

7 landsvaler og mindst 4 gule vipstjerter passerede i dag stationen. En spurvehøg fouagerede i fårefolden og et par enkelte traner (12.45 og 17.15) gjorde trækforsøg, men vendte hurtigt tilbage. Sidst på eftermiddagen drog Rune, Bjørn og undertegnede mod Kroghage, som desværre igen var næsten fugletom. En større flok splitterner (25+) kom dog ind fra S. Herefter mod Birkemose, som bl.a. har lidt spændende vand lige indenfor diget. Et oplagt sted for citronvipstjert! På det åbne vand blev en Knarand gevaldigt mobbet af 2 par gråænder, mens 8 hvide vipstjerter og et par engpibere vippede rundt på græsarealerne. En syngende munk og en huldue "kronede" dagen.

Clausjannic

Ingen kommentarer: