mandag den 25. april 2011

Farvel og tak med nye mærkearter

Gårsdagen endte på 7 nymærkninger og en aflæsning af en Tornirisk, mærket af Jesper d. 27 April 2009. Lidt Splitterner, tre Dværgterner og to ravne blev det bedste på obsfronten. Der har været Gulirisk både igår og idag. Spætmejsen holder stadig til i haven og kan høres det meste af dagen.

I dag er der lidt mere gang i fuglene og vinden er ikke så heftig. En Skovpiber og en stor fed Ringdue sad i det nye hejsenet på første runde. Begge nye mærkearter for mig og er du gal hvor er der krafter i sådan en Ringdue! Efter de første par runder, gik fuglene helt i stå og vi mærkede stort set ikke flere resten af formiddagen. På lukkerunden sad der dog to Husrødstjerter og en Engpiber. Også nye mærkearter for undertegnede! Samtidig trak en lille skrue af musvåger lavt mod nord. Dejligt.

I eftermiddag vender jeg snuden tilbage mod Fyn. Jeg er blevet taget rigtig godt imod og selvom der ikke har været så mange fugle, har det virkelig været spændende og lærerigt at gå rundt med Rune. Jeg ser frem til at vende tilbage til stationen, forhåbentlig i en uge eller to, til efteråret!






Skovpiber














Engpiber














Husrødstjert, 2K. Læg mærke til fældningsgrænse, inderst i de store dækfjer.

Over and out, Anders
Fotos: Anders Odd Wulff Nielsen & Rune Tjørnløv

Ingen kommentarer: