lørdag den 9. april 2011

Kratrydning i forårssol :-)

Rune på "spadetur"
I dag lørdag d. 9. april gik vi i gang med den planlagte kratrydningsdag på fuglestationen. Jesper var kommet fra Kbh, Clausjannic fra Holme-Olstrup, Gert fra Idestrup og Louis, Rune og Hans fra nærområdet. Vejret var ideelt: Solskin, ret stille oven på gårsdagens stormvejr og tilpas varmt til fysisk arbejde.


Gert forsynet med Honda og hækklipper


Det var den årlige kamp mod brombær og for høje træer, der gik ind i dag med diverse redskaber: Elektrisk hækklipper med Honda generator, motoriseret buskrydder, machete, diverse klippesakse samt ørnenæb, spader, gravegreb og høtyv. Det hele assisteret af en bil med jydekrog og hele to trailere, så kvaset kunne køres ud i fårefolden til afbrænding i morgen.


Louis, "the jungle-man", svinger macheten


Det var 6 meget effektive GFU-folk, der i løbet af dagen fik ryddet en masse brombær ved netstederne, så der nu er god plads på begge sider. Vi mangler et par steder endnu, men vi er et par stykker, der fortsætter i morgen.


Lille mand, højt til vejrs


Samtidig med kratrydningen passede Louis obsen, hvor det absolut bedste var en forbitrækkende sule, virkelig et hit her i Østersøen. Jesper passede netrunderne, og dagens resultat kom op på 46 fugle, bl.a. en stor flagspætte og aflæsningen af den belgisk-mærkede jernspurv. Den har nu været her i 14 dage, så det er nok en lokal ynglefugl.

Min første landsvale fløj lige forbi, mens vi sad ved kaffen foran stationen, og en citronsommerfugl havde travlt med at finde lidt nektar fra de endnu få blomster i stationshaven.

Alt i alt en dejlig forårsdag!

Tekst og fotos: HLI


1 kommentar:

Gedser Fuglestation sagde ...

Ja en super skøn dag! Af andre sjove obs fra dagen kan nævnes 2ravne og 6 hulduer samt gulirisk. I Bøtø havde Clausjannick og jeg 2 sølvhejre, 2 rørhøg, lille præstekrave og dagens 2. landsvale.
Jesper