fredag den 18. maj 2012

Kroghage, når den er bedst: I dag RØDRYGGET SVALE plus det løse!

Varme forårsvinde blæser i dag den 18. maj fra sydøst, og med dem kommer der fine ting og sager til Kroghage:Først en Sydlig Nattergal, fundet af Ole og Ann i morges. Det skabte en del trafik af ornitologer, der også kunne støve en næsten tavs Græshoppesanger op sammen med 1-2 Karmindompapper.

Clou'et kom ca. kl.19.30, da Simon lettere ophidset - i forsøget på at finde den sydlige nattergal -  kunne berette om en sandsynlig, næsten sikker Rødrygget Svale! Med en ny telefon uden adresser kunne han kun ringe til Gert, der lod rygtet gå videre, bl.a. til undertegnede.


5 minutter senere var jeg på pletten og fik en længe ventet DK-art :-) Kort efter ankom Gert og Louis, og Per Bo måtte sydpå fra Marielyst for at få sit årskryds.

Halvanden time efter at Simon så fuglen første gang, nåede Brian og hustru frem på vej hjem fra en Jyllandstur, men der gik 15 nervepirrende minutter, inden den viste sig igen, så de var glade!Fed art, der var en ny Danmarksart for de fleste af os.

Men aftenen var - kl. 21.35 - endnu ikke slut rent fuglemæssigt, for lige inden vi satte os ind i bilerne, hørte Louis m.fl. en Lille Fluesnapper, både med kald og lidt sang!

Foto og blog: Hans Lind

1 kommentar:

jens friis-walsted sagde ...

det er nogle dejlige fugle i finder der nede. man savner det der nede.
jens.