mandag den 25. august 2014

Forberedelser til en større dag

Dmi havde heldigvis ikke ret med vejret denne morgen- der var ikke noget regn! Vinden var stadig ikke helt god, men den holdt sig rimelig rolig det meste af dagen.
Vi fik mærket 51 fugle fordelt på 14 arter. Der har ikke rigtig været noget specielt i dag, men skal noget nævnes, må det nok blive den Rødryggede Tornskade (Lanius collurio).

Ude på spidsen blev der talt over 200 Hvepsevåger (Pernis apivorus). Et par gode håndfulde blev også set fra haven, da vi var rundt og lukke net. Nu er der rigtig kommet gang i dem, og man ser de store skruer over odden. Mon ikke Daniel og Louis får talt nogle flere de næste par dage?

Vi havde besøg af tre gæster i dag, som fik fremvist lidt fugle. Kort derefter blev det tid til at lukke net og Anders kunne tage en lang lur, mens jeg fik gjort klar til mærkningen i morgen. Fugleposerne er vasket og vores ringmærknings-lab er rengjort.
I morgen forventer vi en travl morgen, hvorfor vi også har indkaldt ekstra bemanding til de tidlige morgentimer. Hvis dmi's forudsigelser holder vand (og det må de meget gerne denne gang), så skal det blive stjerneklart med en forholdsvis svag vind fra vest og nordvest. Det er noget nær det bedste vejr vi kan have forud og under en ringmærkning, så nu går to trætte mærkere i seng, med håbet om en spændende morgen.
Jeg håber på at have masser af spændende ting at fortælle jer derude i morgen!

Godnat fra Heidi på GFU

Ingen kommentarer: