lørdag den 2. august 2014

Ny energi, ny mærkeart og billedspam!

Da nettene blev slået op, lidt i 5 i morges, var luften lun og skyerne dækkede himlen. Igen startede vi ud med en temperatur på lidt over 20 grader, så sommeren kan mærkes her lidt endnu!
Første netrunde bød på forholdsvis mange fugle, og når den gør det, ved man at anden runde som regel byder på lidt mere. Og ganske rigtigt!
Dagens eneste Rørsanger (Acrocephalus scirpaceus) 
Det endte med at blive en fin morgen, bedre end de sidste morgener. Vi nåede op på 42 nymærkninger, og igen var det Gærdesanger (Sylvia curruca), der toppede med 12 stk.. Vi har ikke hørt noget til spætten, som var i haven i går, desværre. Til gengæld har vi fået en mindre flok Tornirisker (Carduelis cannabina) til haven, og vi var så heldige at få 5 af dem i nettene i dag. Også en enkel Karmindompap (Carpodacus erythrinus) blev det til i dag.
En ung Tornirisk (Carduelis cannabina), han, 1K - Her på billedet ses et par fine rødlige fjer, som er helt friske. 
Og sidst men slet ikke mindst, så fik jeg denne morgen min første Tårnfalk (Falco tinnunculus). Det var en af de unge, som har holdt til omkring haven de sidste par dage. Den holdt smilet på mine læber i et par timer! 

Tårnfalk (Falco tinnunculus) - 1K 
Anders lukkede nettene kl. 13:30, og så gik han en tur ud til sydspidsen, hvor de gamle garvede mænd troligt har siddet denne morgen. 
Lige inden Anders gik ud for at obse, ankom Gert, efterfulgt af Emil, som skal bo her på stationen i en uges tid. Emil er meget interesseret i sommerfugle, og hvis vi er heldige kan vi få et flot billede fra ham på bloggen i morgen! Her til aften ankom Hans, som skulle sætte Anton af, som skal være her og ringmærke i en uges tid. Så i dag har vi rigtig fået ny energi til stationen! Vi må hellere byde dem velkommen, og så glæder jeg mig i hvert fald til at lære mere om sommerfugle, og få gode morgener ved nettene med en ny makker.   
Der er trukket en del Mursejlere (Apus apus) over haven i dag, og Anders fik obset et par stykker ude ved sin post ved sydspidsen også. Han fik blandt andet set Gul Vipstjert (Motacilla flava), Sortænder (Melanitta nigra), Rovterne (Hydropogne caspia) og en Havlit (Clangula hyemalis). Havlitten er ikke så almindelig hernede på denne årstid, så det var meget sjovt.
Havlit (Clangula hyemalis). Foto: Anton Herrig Liebermann
Haven er ved at sprænges af alle de vilde brombærkrat, de er dog blevet klippet lidt i dag, så vi ringmærkere ikke bliver revet når vi går rundt. Men brombærkrat betyder altså friske brombær på den her årstid, og mens jeg sidder her, og alle tre drenge er ved stranden, så står der en kage og bager i ovnen. Friske brombær belagt med en vaniliesød crumble. Mums! 

Det er snart sovetid i det lille hus, for uret står til 04.15 i morgen, og mon ikke morgendagen bringer noget godt? Vi må hellere være udhvilede i hvert fald! 

Blog: Heidi Vibe Frederiksen - Foto: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: