En af de bedre dage må man sige! Vi havde nettene åbne fra 05.00 til 20.10 (lang dag med meget arbejde!). Men det var en rigtig god dag, med 152 fugle fordelt på hele 18 arter.
Anden fugl dagen bød på, på første runde var en Høgesanger (Sylvia nisoria)! Det blev til nr. 4 for os på blot tre dage! Så var dagen ligesom startet, og den bød nu på flere dejlige arter. Af de lidt mere spændende kan nævnes: 1 Vendehals (Jynx torquilla), 1 Stor Flagspætte (Dendrocopos major), 4 Skovpiber (Anthus trivialis), 5 Nattergal (Luscinia luscinia), 1 Græshoppesanger (Locustella naevia), 3 Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca) og 1 Rødrygget Tornskade (Lanius collurio).
Desuden kan det for sjovs skyld nævnes, at det nu er Tornsangerne (Sylvia communis) (45 denne dag) vi fanger flest af, hvor det for kort tid siden var Gærdesangerene (Sylvia curruca) (26 denne dag).
Vendehals (Jynx torquilla) |
Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca) |
Kunne du tænke dig en lille rundvisning på stationen, så er du selvfølgelig altid velkommen, men vi kan ikke garantere, at vi har tid, da fuglene altid kommer i første række. Vil du bestille en rundvisning med en gruppe, så kan stationsleder Hans Lind kontaktes, se mere på vores hjemmeside, her.
Vi har nogle spændende arrangementer på programmet i efteråret, det kan du læse meget mere om på forsiden på Gedserfuglestation.dk.
Skovpiber (Anthus trivialis) |
En lidt stille dag blev det til, men vi nåede lige de 100 fugle på 8 timer. Vi havde 17 arter, og noget yderst spændende bød sig! Vi fangede nemlig en 1k Rødrygget Tornskade (Lanius collurio) fra Norge! Data er nu sendt til Zoologisk Museum, og vi glæder os meget til at få en tilbagemelding.
- En lille kort forklaring til de, som ikke ringmærker selv, eller ikke har hørt det før: Fuglene aldersbestemmes, og en ung fugl kaldes en 1k, fordi den er klækket inden for dette kalenderår. Mange småfugle kan kun deles i gamle og unge: 1k og 2k+. En 2k+ fugl lever altså i sit andet kalenderår, eller derover.
Tilbage til dagens fangster, som blandt andet overraskede med 1 Digesvale (Riparia riparia), 1 Landsvale (Hirundo rustica), 6 Skovpiber (Anthus trivialis), 1 Grå Fluesnapper (Muscicapa striata) og en nymærkning af Rødrygget Tornskade (Lanuis collurio).
Rødrygget Tornskade 1k (Lanuis collurio) |
Tornsanger (Sylvia communis) 2k+ - Se specielt gul/orange iris og det grå hoved. Vingen er ved at gro ud efter fældning, men det kan være lidt svært at se her. Disse ting viser, at det er en 2k+. |
Senere på dagen blev det også til 20 Hvide Storke (Ciconia ciconia), til alles store fornøjelse!
Aftenen var rigtig forkælelse for os! Hans var ude og arbejde på stationen om dagen (I husker det omtalte projekt med vinduesrenovering) og om aftenen var vi inviteret til god mad i hans have. Og jeg siger jer: Det var god mad!!
Sort Stork (Ciconia nigra) - én af to unge fugle som trak SV ved Gedser Odde denne dag. Foto: Klaus Malling Olsen |
Blev med en morgen, som vi helst bare vil glemme. Det lykkedes Anders at gennemføre den standardiserede ringmærkning, men det blev til bare 5 ringmærkninger. Mærkningen blev afbrudt af knap en times regn, og derefter optaget igen. Blæsten er hård i dag, og nu kom der regn igen. Resten af blæsevejrsdagen er afsat til at ordne ødelagte net på loftet og tage en morfar på sofaen.
Efter to meget lange dage, er det fint med en lille pause. Selvom det er lidt kedeligt.. Sådan er det, når man arbejder i naturen!
Blog Heidi Vibe Frederiksen - Fotos Anders Odd Wulff Nielsen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar