torsdag den 21. august 2014

Rødstjert-dag

Dagen startede som sædvanlig med opsætning af net en halv time før solopgang. Vinden blæste igen fra SV og det så umiddelbart ikke særlig spændende ud. Men med en svagere vind, "kun" 10 m/s i dag, skulle vi alligevel få lidt gang i den.
Vi nåede op på 53 nymærkninger i dag fordelt på 12 arter. De mest spændende var 1 Vendehals (Jynx torquilla), 1 Nattergal (Luscinia luscinia), 3 Broget Fluesnapper (Ficedula hypoleuca), 1 Grå Fluesnapper (Muscicapa striata) og 10 Rødstjerter (Phoenicurus phoenicurus).
Grå Fluesnapper (Muscicapa striata)
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen
De 10 rødstjerter vi mærkede havde taget hele deres slæng med, for haven syntes at vrimle med de små, flotte fugle. Dejligt! Ud over rødstjerterne, så havde vi faktisk forholdsvis mange fugle i haven denne morgen, men grundet blæsten kunne vi ikke holde alle net åbne - og så fanger man jo lidt mindre.

Anders var igen på plads ved sydstenen efter vi havde lukket net, og det blev da til 1 Sort Stork (Ciconia nigra), 2 Havørne (Haliaeetus albicilla) og 1 Sortterne (Chlidonias niger).

I morgen ser vejret ud til at blive lidt bedre til ringmærkning - svagere vind, dog stadig fra sydvest. Vi håber på, at nogle af fuglene tager turen, selvom de har lidt modvind.
Endnu en dag er vel afrundet på Gedser Fuglestation, og vi takker af.

Blog v. Heidi Vibe Frederiksen

Ingen kommentarer: