torsdag den 14. august 2014

Heldet i sprøjten blev ikke brugt op i går!!

Vi stod op til lidt af et blæsevejr, i forhold til hvad vi havde forventet. Vores forventninger var derfor ikke høje, og de første runder gav som forventet ikke vildt mange fugle. Men til vores store glæde, så blev vi ved med at fange godt med fugle hele formiddagen. Normalt er der rigtig mange fugle de første to til fire runder, og så stilner det gerne lidt af, men i dag havde vi et fint flow af fugle hele formiddagen. Det gav gode muligheder for at få taget mange fine billeder, da vi havde god tid på de fleste runder. Nettene var stort set oppe fra kl. 05.00 til 20.00, lige med en kort pause på grund af et regnskyld.

Tilbage til de forventninger, for dagen skulle dælme vise sig fra sin bedste side! Allerede første runde var vi lidt overraskede. Vi fangede kun 6 fugle, men 4 ud af de 6 var Nattergale (Luscinia luscinia). Så var dagen ligesom startet!
Omkring halv 9 gik jeg ind for at lave lidt mad til os, og kl. 08.40 kom Anders gående op til huset med et fint stort smil, han havde fanget denne dags Høgesanger (Sylvia nisoria)! Tak skæbne, ifølge dofbasen er der kun set fire Høgesangere i Danmark i år, og alle individer er ringmærket i Gedser, og tre af dem af os to inden for 13 timer!

Høgesanger (Sylvia nisoria) 1k som har nydt godt af havens brombær
Men dagen gemte stadig flere overraskelser! Da vi nåede til den tid på dagen, hvor fuglene gerne holder siesta (eller hvad søren de ellers finder på inde i buskene), kom vi til et net med en spændende fangst. Helt ude i siden af et net lå en Vendehals (Jynx torquilla) og ventede på os! Det blev stationens anden mærkning af arten i dette år.
"Dagens bedste fugl!", efter Anders' mening, nu hvor vi har mærket 3 høgesangere inden for 13 timer.

Vendehals (Jynx torquilla)
Ud over de to dejlige ovennævnte arter, så fangede vi en del andet guf i dag. Der skulle da også gerne ske lidt spændende, når man har 128 nymærkninger, som vi havde i dag. Vi kom op på 15 arter, og af bemærkelsesværdige kan nævnes: 6 Nattergale (Luscinia luscinia), 8 Rødstjerter (Phoenicurus phoenicurus), 2 Skovsangere (Phylloscopus sibilatrix), 10 Løvsangere (Phylloscopus trochilus), 5 Brogede Fluesnappere (Ficedula hypoleuca) og 27 Tornsangere (Sylvia communis)(dagens mest fangede art, som nu har overhalet Gærdesangeren, som ellers har ligget nr. 1 i et stykke tid).
Rødstjert (Phoenicurus phoenicurus) 1k han
Ud over mange dejlige fugle i nettene, så fik vi lidt af det gode i luften også. Vi havde en rigtig flot Fiskeørn (Pandion haliaetus), som kom meget lavt ind over stationshaven og trak meget målrettet ud over havet mod mod SV. Desuden kom en flok på 9 Lille Korsnæb (Loxia curvirostra) også flyvende over tidligere på dagen.

Dagen bød på besøg af både Gert og hans kone, samt Hans. Hans var her for at forberede lidt, for i morgen får vi besøg. Men det kommer I til at høre mere om i morgen!

Igen er det blevet sengetid for to trætte ringmærkere, og vi takker af for i dag.

Blog Heidi Vibe Frederiksen - Fotos Anders Odd Wulff Nielsen 

Ingen kommentarer: