onsdag den 6. august 2014

God vind!

Nettene var oppe kl. 04:50 i går, og det så ud til at blive en god morgen. Men vejret tog hurtige ændringer, og vores kære dmi var ikke til megen hjælp. Vi kunne dig holde nettene åbne helt til omkring kl. 09:30, hvor vi måtte holde lukket i en times tid.
Det blev igen til over 100 fugle - Way to go! Vi nåede op på 106 fugle fordelt på 11 arter. Igen toppede den fine Gærdesanger (Sylvia curruca) med 45 nymærkninger.
Det så ud til, at vi havde fået et ordentlig ryk ind af Tornsangere, som vi fik mærket 17 nye af. Desuden fik vi 6 Havesangere og 7 Løvsangere - Det blev altså til lidt ekstra af dem også. Nu begynder vi at kunne mærke trækket, og det er jo noget af det mest spændende ved at mærke her.
Det mest spændende vi fik fanget i går var 4 Rødstjerter, 2 Tornirisker og 2 Grønirisker.
Vi lukkede nettene kl. 13:30, og gik ud for at kigge efter de Sorte Storke. De var selvfølgelig trukket forbi for længst (de lettede omkring kl. 12 fra Bøtø), men Anton havde alligevel et lille håb. Nok om det, det er jo ikke så spændende at snakke om.
Eftermiddagen blev for husets mandelige beboere brugt i sengene med lukkede øjne. Jeg måtte tage ind og handle ind, og derefter stod den på madlavning. Aftenen var hurtigt gået, og Hans havde ellers tilbudt os en lille tur ud af huset denne aften. Men det må blive en anden dag, for i aftes havde vi nok at se til her i huset.

Nu har vinden i nat været i det perfekte vindhjørne igen, og vi formoder at mange af de fugle vi har mærket de sidste dage, er trukket videre i løbet af natten. Mange af fuglene vi fangede i går var også i god kondition, og klar til at tage afsted.
Men vinden har jo ikke kun båret fuglene væk herfra, der er også kommet nye til. Så det bliver spændende at se hvad morgenen bringer. I skrivende stund er Anders og Anton ude og gå første netrunde.
Det blæste lidt da vi satte net op i dag, men som jeg sidder her og kigger ud, ligner det ikke at der rør sig en vind foran huset. En flot morgen skal det i hvert fald nok blive.

I får opdatering på dagens fangster senere! Og billeder når Anders lige får sat sig ned og ordnet dem.

Og godmorgen - kan man vel med ret sige!

Blog Heidi Vibe Frederiksen 

Ingen kommentarer: