tirsdag den 26. maj 2009

Eksotiske trækgæster

Biæder

Pirol

Tirsdag d. 26. maj.
Varmefremstød fra sydøst med 20-25 grader på sydhavsøerne. Kunne der ikke smutte nogle af de sjove Sylvia'er fra syden op til os i dag?
Næh, sådan skulle det ikke være. Arbejdet ved nettene gik langsomt fremad, i gennemsnit 1 fugl pr. time!!! For at kunne komme op på dagens 12 stk. måtte Jesper endda mærke 2 musvitunger, der for et par dage siden var lidt for små til at bære ringen. Den bedste mærkefugl i dag blev en rødrygget tornskade.
Anderledes interessant var det med trækket af de lidt større fugle: Louis kunne byde på en udtrækkende pirol, formodentlig en 2k han, som blev digitaliseret. Stig opdagede pludselig en kærhøg over fårefolden, og Jesper og jeg fik også et par glimt af den, men den fløj mod Sydspidsen, hvor Louis fik lidt fotos. I første omgang blev den bestemt til en Hedehøg, men billederne skal lige granskes for en evt. steppehøg, eller måske "blot" en blå kærhøg?

Om eftermiddagen kom der eksotisk islæt, idet Louis kunne berette om hele 3 biædere, der kom enkeltvis på træk eller trækforsøg.

Fotos: Louis A. Hansen
Tekst: Hans Lind

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

tillykke med de spændende fugle - og de gode billeder. det kunne være spændende at se et billede af kærhøgen.
mvh andreas

Gedser Fuglestation sagde ...

Hey Andreas!

Der kommer nok billeder af dagens kærhøge-flop på galleriet en af de kommende dage!
Efter min mening er det dog en blå kærhøg vi fuckede op på!
Mvh
Jesper