søndag den 24. maj 2009

Storke og tømmermænd!







Efter blæsevejr i går aftog vinden i aftes og i nat til næsten ingenting, så forudsætningen for en rimelig fangst var absolut til stede - men, men, men - meget dødt i stationshaven med 1-2 nye fugle pr. runde: Gulbug, Havesanger, Tornsanger, Bogfinke og Tornirisk.
Der skete heller ikke så meget på observationssiden: Louis havde nogle Knortegæs, enkelte Rørhøge, en Sort Glente og en Heppehøg over Birkemose. Et oplivende moment var 3 Hvide Storke, der trak ud ved middagstid.
De sidste dage har der været et par enkelte Tidselsommerfugle at se flyvende forbi eller siddende lavt i bevoksningen, men i dag er de bare kommet væltende, mindst 30 set i stationshaven.
Da Jesper overtog mærkningen lidt over middag, var vi nået op på hele 10 fugle.
Asbjørn, Anders Z, Benny og Per Bo var på kort visit.
Hans Lind

På trods af en firmafest i går med rigelige mængder våde varer, præsterede jeg at stå op efter 2 timer i sengen og så afsted mod Gedser. 4,5 time senere nåede jeg odden. Jeg var ikke meget værd på dette tidspunkt, men magtede da lige at løfte kikkerten, da jeg steg ud af Bennys bil og kunne her nyde 3 fine hvide storke der gled sydover! Der er nu set 12 hvide storke ved Gedser dette forår og ingen er set bære ringe! Mærkningen var gået totalt død, men fangede da lidt tornsangere, der var mærket i ´08 og ´07 og ´06. Ellers blev tiden brugt på at slå græs, da dette var blevet temmelig højt. En karmindompap sang i haven om aftenen og en gulirisk fløj også over stationshaven!
Til aften ankom Stig Jürgensen med kone til stationen!
Jesper Brinkmann
Fotos: Hans Lind og Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: