søndag den 31. juli 2011

Bedste juli nogensinde!

Da jeg i sin tid lagde billet ind på ringmærkningstjansen her til sommer, valgte jeg at tage juli med, for så kunne jeg jo gøre haven fangstklar, samtidigt med at jeg regnede med at jeg ville kunne mærke lidt ynglefugle, inden trækket ville blive sparket igang til august. Det skulle dog vise sig at gå helt anderledes!
Men først lidt om månedens sidste dag! Da jeg stod op imorges vidste jeg at dmi havde lovet en masse regn klokken 6, så åbnede kun 8 net, og så hurtigt ind og kigge på dmi igen. Nu stod der intet om regn, så hurtigt ud og åbne resten af nettene!
Ude over fårefolden stod enorme sværme af dansemyg. Dette opdagede hættemågerne i løbet af dagen og så var der dømt ædegilde! Fangsten startede i det små men allerede på kl. 5 runden sad der en ung hun tårnfalk i det nederste fag i N6. Tårnfalk fanger vi ikke så mange af, så en fed fangst.
Louis ankom til stationen i løbet af morgenen og havde medbragt madvare til det helt store morgenbord! Mange mange tak Louis!
Lidt op ad morgenen gik en ung gøg i et af lærkenettene på folden, og blev dermed den 3. gøg der får ring i år, hvilket er ny rekord for stationen! Alt i alt blev der mærket 83 fugle idag, så endnu en super julidag.
Gert ankom også til stationen med nye skilte og mens vi alle stod og snakkede om hvordan stationen skulle drives hører vi en lyd som får os alle til at kigge op. Vi ser herefter en atlingang komme drønende direkte gennem stationshaven nede i nethøjde, men desværre uden at ramme et net. Atlingand er sjælden på odden, så en meget meget underlig obs!
Årets først "det hvide C", som er en dagsommerfugl, bliver spottet af Gert i forhaven.
Nå men tilbage til juli totalen, for som allerede nævnt bliver det en rekord juli for stationen! Ud over et par enkelte fangstforsøg ved kroghage og birkemose på grund af karminprojektet er alle fugle mærket i stationshaven siden den 10. juli:
Tårnfalk 1
Ringdue 1
Gøg 3
Mursejler 16
Biæder 1
Stor flagspætte 1
Lille flagspætte 1
Sanglærke 2
Landsvale 2
Engpiber 4
Gul vipstjert 9
Hvid vipstjert 5
Gærdesmutte 1
Jernspurv 4
Rødhals 1
Husrødstjert 9
Rødstjert 13
Stenpikker 3
Solsort 6
Sjagger 1
Sangdrossel 1
Græshoppesanger 1
Sivsanger 18
Kærsanger 208
Rørsanger 66
Drosselrørsanger 1
Gulbug 126
Gærdesanger 54
Tornsanger 114
Havesanger 46
Munk 10
Skovsanger 3
Gransanger 102
Løvsanger 55
Grå fluesnapper 11
Broget fluesnapper 4
Blåmejse 2
Musvit 13
Spætmejse 2
Træløber 2
Korttået træløber 1
Rødrygget tornskade 6
Stær 3
Skovspurv 3
Grønirisk 3
Stillits 1
Tornirisk 43
Karmindompap 15
Gulspurv 4
Rørspurv 6
Ialt 1008 fugle af 50 arter!
Især antallet af kærsangere er helt ekstremt mange, og kun 2 af fuglene har været 1k-fugle. Det bliver derfor meget spændende at se, hvor mange unger der kommer, eller om det høje antal af gamle fugle skyldes, at de har fået ødelagt deres yngel i det ekstreme regnvejr vi har haft i løbet af sommeren!
Jesper

Ingen kommentarer: