mandag den 11. juli 2011

Projekt sanglærke



Rune og jeg har længe diskuteret hvorledes vi kunne fange nogle sanglærker her på odden, da det er en art der ikke mærkes mange af i DK. I år vil vi så gøre et forsøg, så allerede igår aftes begyndte jeg at rydde en netbane ude i vores gamle fårefold. Da nettene var sat op klokken 4 imorges gik jeg så igen igang med buskrydderen, og knap 4 timer efter var jeg færdig med at slå med buskrydderen og stakke alt høet. Rune var nu også stået op, så vi kørte høet væk og slog stykket med græsslåmaskinen. Herefter var det bare at sætte lærkenettene op, og allerede mens vi var ved at sætte nettene op, var der en lærke inde og vende i nettet, men desværre røg den ud igen.
Det blev da heller ikke til noge lærker idag, men en fin 1k stenpikker gik i lærkenettene:)
Udover dette kæmpe projekt, som tog det meste af dagen nåede vi også at udskifte N7, samt rydde og slå græs ved F3, og slå alt græsset i forhaven. Samtidigt med dette blev der jo mærket lidt fugle, og i alt blev det til 19 mærkninger i stationshaven idag.
Om eftermiddagen blev det også så varmt i stationshaven at det ikke var til at holde ud, så vi smuttede ned til stranden og tog en kølende dukkert!
Om aftenen skulle man jo mene at vi havde fortjent et hvil, men med udsigten til regn de kommende dage, er vi ret pressede med henhold til karminprojektet, så vi drog afsted til Birkemose.
Her blev to net sat op og vi havde da også en fin karmin flyvende over nettet en del gange, men i nettet ville den sgu bare ikke. Istedet fik vi mærket 2 tornsanger, 1 gærdesanger og aflæste en gulbug der var mærket på odden sidste år.
Vi var godt trætte da vi fandt vej til vores senge!
Jesper

Ingen kommentarer: