tirsdag den 12. juli 2011

Bingo!!

Idag kom projekt sanglærke godt fra start da en gammel hun med stor rugeplet kunne pilles ud af de nyopsatte net på fårefolden! Forhåbenligt vil vi i løbet af resten af efteråret fange mange flere lærker, og hvem ved hvad der ellers kan finde på at ryge i?
Der var faktisk rigtigt pænt med fugle i fangsten idag, hvis man tænker over hvor få net vi havde oppe. I alt 32 fugle blev mærket i stationshaven idag bl.a. engpiber 1, rødstjert 2, karmindompap 2 og rørspurv 1. Der var minimum 5 forskellige karmindompapper i haven idag, hvoraf de 4 blev fanget. Af de fangne, var den ene den som vi dataloggede i forgårs, og her så alt fint ud. En af de andre var en mærket fugl fra foråret, så den blev datalogget, og de sidste to var nymærkninger, men disse blev også logget, da det lignede lokale ynglefugle! Så nu mangler vi blot at logge en karmin, så har vi fået fat i de 10 vi skulle bruge til projektet!
Arbejdet med klargørelsen inden sæsonstart fortsatte også for fuld skrue, og idag fik vi gjort H2 og H4 klar til net, så sidst på eftermiddagen blev H2, H4, H5 og F3 sat op.
Hans var ude og flette et pilehegn ved H4 i løbet af dagen, og vores flinke nabo Henrik kiggede også forbi til en sludder.
Lidt aktion var der også idag: Rune stod oppe på nogle 2 meter høje slåenbuske og var ved at klippe, men da han så skal ned igen tager han fat i en lidt for rådden grangren, som knækker, hvilket resultere i at Rune kommer noget hurtigere ned en beregnet og med hovedet først - heldigvis skete der ikke noget!
Om aftenen kørte vi ind på havnekroen og fik en omgang torsk med persillesovs. Derefter susede vi til birkemose og gjorde endnu et forsøg på at fange den røde karmin-han der sidder der. Dette lykkedes desværre heller ikke denne gang!
Jesper
Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: