onsdag den 20. juli 2011

God sæsonstart

Fra morgenstunden har vejret været perfekt til ringmærkning. Overskyet, fugtigt og helt vindstille. Samtidig  er der ankommet en god sjat fugle til haven i nat, så omkring middagstid kunne vi runde de 50 nymærkninger, heriblandt nogle rigtig fine arter. Der var ankommet et pænt antal gule,- og hvide vipstjerter, samt sanglærker og en enkelt Stenpikker, ude i fårefolden og det kunne også ses i fangsten. To gule og tre hvide, samt en Sanglærke blev det til. Sanglærken var tilmed ny mærkeart for Rune! De mest dominerende arter i nettene er stadig ungfugle af Tornsanger, Gulbug, Gransanger, Havesanger og Gærdesanger. De første runder gav pænt med gamle rør,- og kærsangere. Desuden fandt en Stor Flagspætte, en Ringdue og tre nyudfløjne husrødstjerter vej til nettene i dag. Nettene blev lukket ved middagstid, så vi kunne få en lille lur, da vi var godt brugte efter gårsdagens kratrydning.


Her til aften er Jesper kommet tilbage og Rune er taget hjem for en kortere bemærkning. Det blev dog lige til en god omgang hjemmelavet pizza, i forhaven, hvor vi sammen lige kunne se tilbage på hvordan dagen var gået. Men det vil altså sige at det bliver Jesper og jeg der skal styre biksen det næste stykke tid. Vejrudsigten for i morgen ser fin ud, mens det tegner til at bliver dårligt vejr det næste stykke tid. Vi får se hvad der sker...

Det sidste af aftenen kommer til at gå med et rydde krat omkring N1 og N2. Det trænger gevaldigt! Jesper besluttede at åbne nettene igen her til aften og det fik da lige hævet dagstotalen lidt, samt givet en gammel Gul Vipstjert han og et par landsvaler.



GFU-blog, v. Anders Odd Wulff Nielsen
Fotos: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: