torsdag den 21. juli 2011

Biæder!

En spændende dag på odden! Dagen startede meget som igår, dog med lidt mere vind, men stadig mange fugle. Gamle kærsangere og unge gransangere har domineret fangsten. Hele 23 gransangere blev det til og 12 kærsangere. Blandt de lidt mere usædvanlige fangster bør der nævnes Gul Vipstjert, endnu tre husrødstjerter, Sivsanger og seks løvsangere. En gammel Gulbug med ring på fra 2009, blev datalogget og en af tornsangerne med logger blev genfanget, og alt sad som det skulle. I alt endte dagen på 65 nymærkninger.

Klokken lidt over otte, går vi rundt ude i fårefolden for at tjekke lærkenettene. Inde i haven ser jeg en underlig, lang skikkelse sidde i det udgåede træ ved siden af udkigstårnet. Kikkerten bliver selvfølgelig løftet op, og straks ser jeg et væld af gule, røde og grønne farver, og sagen står klar. Biæder! Vi får hurtigt tjekket nettene og løber så ind i haven. Fuglen går gentagne gange over de to hejsenet og ofte ser vi den sidde på netstolperne. Ret nervepirrende for en ringmærker. Den bliver tilsyneladende i haven hele dagen, og sidder her formentlig endnu, da det har regnet kraftigt det sidste stykke tid. Der har også været lidt folk forbi for at se den og jeg tror faktisk ikke at nogen har misset den. Det skal blive spændende at se hvor lang tid den bliver her, for der er lovet meget regn i løbet af de næste par dage.

Som sagt regner det ret kraftigt og det skulle også blive ved hele dagen i morgen. Vi går nok snart i seng og står op i nat, for at se om vi kan fange noget med ketcher og lys, på stranden.

GFU-blog, v. Anders Odd Wulff Nielsen
Foto: Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: