lørdag den 18. august 2012

Efteråret nærmer sig på trods af varmen

Vinden var i syd fra morgenstunden, og forventede en stille dag. Det startede da også meget stille med få fugle i nettene, men 2 nattergale gav håb om at nye fugle var kommet til haven. Da der kom lidt sol og varme kom der gang i løvsangerne, som fortsatte hele dagen. Idag var der også langt flere 1k-fugle imellem, så det lader til at de bare har ventet med at trække.
Rødstjerterne har også indledt trækket, og de viser at efteråret nærmer sig med hastige skridt. Bladene er begyndt at falde af træerne og brombærene er nu modne og klar til alle sylvia-sangerne, som nok kommer inden for den næste uges tid.


Spurvehøg-hunnen der snød Hans forleden er stadig i haven og har snart hængt i samtlige net. Hun er desværre bare så dygtig at hun også har forladt alle nettene igen inden ringmærkeren når frem. Sådan noget kan vi selvfølgelig ikke have, så idag er vores spurvehøge-net sat op. Så er det bare at vente til hun dummer sig igen.
Louis m.fl obsede fra sydstenen og havde lidt kjover og lidt rovfugle.
Imorgen er det tårnenes dag, og Gedser odde deltager også. Der vil derfor være observatører ved sydstenen hele dagen - kom gerne og deltag! Se mere her: http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=4&thread_id=22148
Vejrmæssigt bliver imorgen lidt af samme skuffe som idag, og der er nok gode chance for at løvsangerne rykker igennem igen imorgen. Den 19. august sidste år mærkede jeg 411 løvsangere - måske det kan gentages imorgen?
Imorgen har vi svaret!
Jesper

Ingen kommentarer: