onsdag den 1. august 2012

August skudt igang med stil

Da vi stod ud af døren i morges kunne vi godt fornemme at det kunne blive en dag med godt med fugle i nettene. Udenfor var der helt stille og overskyet. Den første runde smed dog ikke så mange fugle af sig, men de to næste runder var der pænt med fugle i nettene, så vi havde nok at give os i kast med.
Fangsten var mest domineret af kærsangere, men mange andre arter fandt også vej til nettene. Således sluttede vi dagen på hele 24 arter - heriblandt 6 store flagspætter, skovsanger, korttået træløber og skovpiber. Fluesnapperne er også så småt begyndt at trække og vi endte på to brogede og en grå. Det er  ren luksus for en ringmærker med så stor en artsdiversitet i nettene, inden det hele går op i rødhalse og jernspurve!
Her til aften er vi nået 164 mærkninger hvilket må siges at være ganske pænt. To spændende aflæsninger af lokale fugle blev det også til i dag. En gul vipstjert han mærket i haven d. 19 juni 2009 og en tornsanger mærket i haven i 2006! De har efterhånden tilbagelagt nogle kilometer.
Broget Fluesnapper 1K. Foto: Anders O. W. Nielsen

Gul Vipstjert 1K. Foto: Anders O. W. Nielsen
Blog v/Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: