søndag den 12. august 2012

Fed dag med mutationer og hybrider!

Igen var der meget svag vind fra morgenstunden. Det kunne kun blive en god dag, og jeg lettede da også mange fugle under netopsætningen. Pia K. blev hurtigt fodret og så var det ellers ud på første netrunde. Blev ikke skuffet for efter de to første runder var der allerede mærket 50 fugle blandt andet 4 nattergal, græshoppesanger og husrødstjert. Sjoveste fugl var dog en fejlfarvet rørsanger, som havde en hvid halvmåne i nakken. Jeg har set dette før hos gulbug, som havde en gul halvmåne i nakken. Så der må ligge noget i gernerne der gør, at det er netop der at de fejlfarves!

Benny kom ned med morgenmad til mig - tak for det! Og Lene og Bent havde taget turen fra Vestsjælland for at nyde de dejlige omgivelser og de gik med på et par runder! Gert kom også og næsten samtidigt kom Orla ind fra sydstenen, og også han fik en rundvisning ved nettene, hvor der stadig var godt med fugle og blandt andet en karmindompap kunne mærkes på denne runde. En familie fra det østlige Jylland var også meget begejstrede for at se lidt fugle i hånden, men den sidste der gik med på netrunde idag var Birger fra Gedser, og han kunne blandt andet være med til at mærke lidt landsvaler og stationens 2. nordlige gul vipstjert samt en flot gammel han stær.

Efter han var gået fik jeg mærket stationens 3. nordlige gule vipstjert.

Henne i N7 hænger endnu en landsvale, men HOV - den har sgu da hvid overgump! Ved nærmere eftersyn var det en klar hybrid mellem landsvale og bysvale. Disse 2 arter er kendt for at krydse med hinanden med jævne mellemrum, men det skulle ifølge museet være 2. gang at en sådan hybrid ringmærkes i DK!

Heldigvis var Louis stadig ved sydstenen, så han kom ind og dokumenterede fuglen! En kanon afslutning på en forrygende dag her på odden med så mange gæster, at det er svært at huske alle - undskyld hvis nogle er glemt!

Hvad mon imorgen bringer???
Jesper
Fotos: Birger Juul, Louis A. Hansen og Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: