onsdag den 29. august 2012

Spændende fugle på odden

Vejret idag virkede rigtigt giftigt ifølge vejrudsigten, men desværre lå der en tæt tæt tåge over hele odden til morgen. Dette satte i den grad en stopper for det vilde fugletræk! Det mest specielle idag var næsten at vi kun mærkede 2 løvsangere! Igår mærkede vi 81 løvsangere, men tågen har formentlig totalt kvalt trækket. Lidt op ad morgenen kom der dog en lille opklaring hvilket satte skub i fuglene og henne i Ø7 mødte der mig et syn jeg har ventet på hele august: høgesanger i nettet! Der var mange fuglekiggere på odden idag, så der var mange at dele oplevelsen med.

Lidt senere var der fløjet en gammel hun stor flagspætte i nettet og den fik lavet en masse små fine huller i min lillefinger inden jeg havde fået den ringmærket og sluppet igen. Efter middag kom dagens nok mest uventede fangst, da der hang en rødtoppet fuglekonge i det gamle hejsenet. Det er 2. augustfund for odden, da arten normalt først kommer i oktober på efterårstrækket.

På næste runde var der endnu flere godbidder da både spurvehøg og spætmejse gæstede ringmærkningslaboratoriet! Så selvom der kun blev mærket omkring 100 fugle idag var det fordelt på 23 forskellige arter, hvilket er et højt antal her i august. Også på obsen blev der fundet lidt sjovt da en meget tidlig fjeldvåge trak ud. Der kom ingen små kjover idag, men 10 almindelige. Af små fugle blev en trækkende karmindompap set ved sydstenen, mens en hvidvinget korsnæb blev set over Gedser by.

Jesper
Fotos: JBR og Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: