mandag den 6. august 2012

Sølvmågen Heidi

Idag blæste det en hel del fra morgenstunden, men nettene kom op alligevel. Der var ganske pænt med fugle på de første runder deriblandt an gammel sivsanger og en del brogede fluesnappere. Der kom dog hurtigt en del skyer op sydfra, og kunne følge et større regnvejr på radaren på dmi. Valgte at lukke nettene, da det så ud som om at regnvejret kom lige op over odden, så de var pakken sammen efter 2½ times mærkning. Det var en god beslutning da regnen hurtigt væltede ned over odden kort efter.
Anders kæreste skulle komme ned til stationen idag, og da Gert var med på en ringmærkningstur til Lolland kom han og hentede os, og derefter samlede vi Heidi op i Nykøbing og drog mod Maribo.
Der var masser af sultne fugle og vi fik hurtigt mærket nogle svaner, gråænder, blishøns, og en enkelt grønbenet rørhøne, som var ny mærkeart for Anders!
På vej tilbage til stationen opdagede Anders 2 gamle traner der kunne ses inde på marken øst for Gedser Landevej. Kort efter opdager Gert og jeg samtidigt en slank kærhøg tæt på vejen, og den kan med det samme bestemmes til en gammel hun hedehøg! Vi kan følge den i bilen, mens den langsomt flyver mod syd. Det var sent på dagen og det var blæst godt op, så måske kan den genfindes i området imorgen?
Igår fik vi meldinger om en svag sølvmåge der stod på vejen mellem Gedser og fyret. Vi tog ned og kiggede på den og det viste sig at den blot har slået vingen lidt formentlig efter påkørsel af en bil. Vi tog den derfor med tilbage til stationen, og den blev meget glad da der blev severet makrel i tomat for den. Idag var den stadig ved godt mod, og kan nok slippes imorgen. Heidi fik lov at døbe den, men Anders kom hende i forkøbet, så nu har den navnet Heidi:)
Jesper

Ingen kommentarer: