lørdag den 11. august 2012

En travl dag med masser af fugle

Til morgen var alt helt vindstille, og det var en flot morgen i Gedser. Louis stod på odden og kunne hurtigt melde om et godt træk af blandt andet kjover. Netop kjover havde en helt fantastisk dag ved odden med 18 almindelige, 4 ubestemte og 1 storkjove! Derudover også 70 sortterner, 3 havørne, 2 blå kærhøg samt en 1k pomeransfugl trækkende idag. Der var også pænt med fugle i nettene, hvor i alt 95 blev mærket idag med en rødrygget tornskade og endnu en flagspætte som det mest spændende.
Men det var ikke kun fugle der var i haven idag, for vi havde også utroligt mange gæster. Først ude var et fransk ægtepar, hvor mine sprogkundskaber blev sat på en alvorlig prøve da de ikke kunne et ord engelsk. Derefter kom et par der deltager i "gå for livet", som er et arrangement hvor de i løbet af de næste 4 uger skal gå fra Gedser til Skagen. Et par af dem havde glemt at fylde vanddunkene inden start, så de fik lidt vand og en snak. Herefter kom der to andre gæster, som jeg også mødte hernede sidste sommer, så det var hyggeligt at kunne mødes igen.
Sidst men ikke mindst kom Morten Lisse ind med en del af familien. Han havde ringmærket sammen med Hans som en ung knægt ved Kroghage, men er nu bosiddende i Hong Kong. Han synes det var vildt sjovt at se, at det nu var på odden, at vi ringmærkede og hvordan stedet var forandret.
Hans ringede midt på dagen da han havde hvid stork over Gedser by, men den trak desværre stik vest og kunne ikke findes i varmeflimmeret.
Om eftermiddagen kørte Gert og jeg et smut til Lolland, da vi skulle over til Ulla og mærke hendes landsvaler. Hele 37 unger kunne ringmærkes, og det er endda 2. kuld nu, så vi ser frem til at skulle være med fra 1. kuld til næste år! På vej tilbage til Gert, meldte Brian om sort stork over hans hus, så aftensmaden hos Gert blev nydt ude ved vejen, mens vi spejdede efter storken.
Storken kom desværre aldrig forbi, men en vagtel sad og sang fra kornmarken ved siden af vejen.
Nu skal Pia K. have sin aftensmad, og så skal den trætte ringmærker i seng!
Jesper

Ingen kommentarer: