fredag den 20. maj 2011

Sydfalster rykker!!!

Karmindompap - han og hun.

En flot morgen, med totalt vindstille vejr. Der var godt gang i fuglekoret, og karmindompappen kunne høres syngende flere gange. To karmindompapper kunne da også tages ud af nettet i dag. En han og en hun i samme net på første runde. En havesanger med svensk ring blev aflæst. Spændende at se hvor og hvornår den er mærket i sverige. Louis var herude til morgen og kunne bla. berette om lille fluesnapper syngende i haven, selvom jeg ikke hverken så eller hørte noget til den. På næstsidste runde var der gået gul vipstjert i N3 nettet. En flot 2k han, med tydelig fældningsgrænse på de store dækfjer.

Ved ”lukketid” kom en kærhøg sp. trækkende øst, mod sydspidsen. Desværre fik vi ikke set den godt nok til, at kunne sige andet end, at det var en hede/steppehøg type fugl. Ligesom den jeg havde tidligere herude, forbliver den nok ubestemt. Det er ellers ærgerligt med de kærhøge, da det sikkert godt kunne have været steppehøge!

Der blev meldt Høgeørn ud fra Bøtø lidt i 12, hvor det blev sagt at den kom trækkede sydover. Vi stillede os derfor tålmodigt og ventede på at den skulle komme ud til odden, indtil Per Bo Hansen, der var kommet i løbet af formiddagen, fik at vide at den var på vej nordover igen. Derpå skyndte vi opad mod tårnet ved Bøtø, men da vi kom derop var den uheldigvis allerede forsvundet langt mod nord sammen med nogle musvåger. Virkeligt ærgerligt, da jo ellers kun er i Skagen at der er set Høgeørn. Det var en dyr art der glippede, men det kunne jo være at den finder på at komme tilbage i morgen igen. Hvem ved? 

Helt forgæves var turen til Bøtø ikke. En aftenfalk han kom flot trækkende sydpå hen over tårnet, hvor vi stod og fem hvide storke kredsede længe rundt, frem og tilbage. Også en havørn kom jagende lavt over reservatet og jog ænderne på vingerne. 


Ved 16 tiden så Rune en aftenfalk hun fouragerende i haven, der derefter valgte at trække sydover og ud over havet.


GFU blog v./ Johan F. Castenschiold   


 Gul vipstjert,
Bemærk fældningsgrænse på store dækfjer!

Ingen kommentarer: