onsdag den 18. maj 2011

Vi er røde, vi er hvide...

Efter en tur til København i går, hvor vi ikke kunne ringmærke pga. regnvejret, var det med stor forventning at vi kunne sætte nettene op i morges. Håbet om at regnen havde bragt noget ”nyt” med sig, blev også indløst da en karmindompap kunne høres syngende på første netrunde. På anden netrunde lykkedes det så. En flot karmindompap han var gået i N3 nettet. Et pragteksemplar, med flot rød farve på bryst og isse. I samme net sad også en gulbug med en gammel ring på. Lidt senere i Ø7 hang også den første rørsanger. To skovpibere var gået i H4 og blev udover karmindompap også en ny mærkeart for mig. Fede fugle! Klokken 9 hang der mod forventning endnu en karmindompap i ”stenpikkernettet” F4. Endnu en han! Denne havde, synes jeg, en noget dybere rødlig farve generelt, og Rune kunne også på haledækfjerene se en fældnings-grænse imellem nyskiftede røde og gamle røde overhale-dækfjer, som kunne tyde på en adult fugl.

Trods mange arter var antallet ikke noget at prale af. 20 fugle blev mærket fra 04.36 til 14.00. Havesanger 3, gærdesanger 1, skovpiber 2, husrødstjert 1, tornsanger 5, grønirisk 4, munk 1, rørsanger og karmindompap. Grøniriskerne blev noteret til 1 hun 3k+ og 3 hanner. Af hannerne var der 1 3k+ og 2 2k fugle. Hold op hvor har de et stærkt næb! Selv i forhold til karmindompappen er der klar forskel, når de bider til og laver klemmelus. Især den lidt større hun gjorde sit for ar komme fri. Husrødstjerten kunne ikke kønsbestemmes desværre, som det tit er svært med netop husrødstjerter, men en 2k fugl var det da. 

Efter at jeg havde fået en middagslur kom Rune hjem, som havde været en tur i Gedser på posthuset og fortalte at han havde set de 4 storke fra i går. Så var det op på cyklen og se om de stadig var til at finde. Efter at have kørt rundt i landskabet, ind til Gedser og tilbage igen uden held, lykkedes det endelig at få dem at se på præcis den samme mark, hvorpå Rune havde sagt, at de gik. Efter lidt tid lettede de og kom noget nærmere og satte sig, så det var muligt at tage nogle få billeder af dem. Lyset var desværre ikke optimalt og afstanden med, men flotte fugle var det da trods alt!

GFU blog v./ Johan F. Castenschiold   


Ingen kommentarer: