fredag den 6. maj 2011

Nogle dage er bedre end andre

Efter to gode dage med masser af fugle, var forventningen for i dag stor, men vindskiftet i går var åbenbart nok til at stoppe det meste træk i nat. Nettene blev igen sat op ved halv fem tiden i morges og taget ned igen fem timer senere. 24 fugle blev mærket i dag fordelt ligeligt de fem timer igennem. En enkelt fuglekonge (dronning) sad i V5 ved ni tiden.

Rovfuglene lader vente på sig. Ingen fiskeørne, røde eller sorte glenter kunne ses i dag. Falke har jeg heller ikke set nogen af foruden en ret stationær tårnfalk, der flere gange om dagen står og "muser" i fårefolden.

Jernspurven med den svenske ring var ikke trukket videre og sad i nettet igen i dag. En hare havde løbet lige igennem et net, så det nederste fag var sprunget. Ja, de bliver altså ikke hængende! Der er endeligt en del harer, der sidder rundt om i haven og ude på markerne. De virker ret tamme? I hvert fald kan man komme pænt tæt på dem, før de flygter.  Op ad formiddagen blev det ret så varmt og solen kunne nydes fra bænken imellem netrunderne.

Halv elleve kom 5 traner trækkende rimelig lavt hen over hovedet på os og fortsatte videre mod nord. Herefter tog jeg en hårdt tiltrængt middagslur. Klokken tre cyklede jeg en tur til Kroghage, for at se hvad det kunne bude på. Udover flere syngende tornsangere og gærdesangere kom der 11 dværgmåger trækkende mod øst, rundt om pynten. På vej hjem var der en del gule vipstjerter, at se langs med kysten ud mod Sydstenen. 6 store skalleslugere lå og hvilede sig på stranden og en enkelt stor præstekrave blev hørt og set.

Rune er taget en tur til Agersø for at mærke edderfugle i morgen. Desværre kunne jeg ikke komme med, for hjemturen tilbage til stationen ville blive svær, da Rune skal til Kalundborg bagefter og skrive på sin rapport i nogle dage. Så jeg bliver her og håber på en god dag i morgen, hvor Hans Lind vist kommer og ringmærker. 
Johan H. Funder Castenschiold  

Ingen kommentarer: