onsdag den 4. maj 2011

Mere end 100...

    En rigtig fin dag med svag vind fra nordvest. Det regn der kom i nat, havde tydeligvis bragt fugle mevi havde fået åbnet nettene og gik den første runde, sad der allerede 40 fugle, med løvsanger som den dominerede art.Næste runde gav også pænt med fugle. Op ad formiddagen kunne vi høre op til flere skovsangere, der sad rundt omkring i haven og sang og en græshoppesanger sang på livet løs tidligt på morgenen. Ved ti tiden sad der så min første skovsanger i N3 nettet, som kunne pilles ud og mærkes! Senere så vi en spurvehøg gå lavt gennem haven og vi skyndte os hen for at se om den var røget i nettet. Der kunne høres vingebasken, men Rune nåede lige at se den komme fri igen. Fem minutter senere sad den dog i skovsanger nettet og kunne tages ud og mærkes, måles og vejes.

Ved tolv- tiden lod det til at vi havde fanget de fleste løvsangere, der var kommet i løbet af natten. I hvert fald var de fleste fugle genfangster fra tidligere på dagen. Nettene lod vi dog stå i håbet om at nå de hundrede fugle. Det holdt hårdt, men ved halv fem tiden lykkedes det endelig! 101 fugle blev det til. Løvsanger med langt det største antal 62, men også 3 havesangere, 1 ringdue, 2 sangdrosler, 5 gærdesangere og 7 gransangere blev mærket. Alt i alt en god dag.

Udsigten for i morgen ser også fin ud, så det er vel ikke utænkeligt med endnu en god dag. Måske er det den første vendehals, der ligger vejen forbi i morgen. Mellem runderne sås en trane kredsende og derefter trækkende nordover igen. Ud på eftermiddagen var der pludselig en han broget fluesnapper i haven, men den undgik nettene denne gang. – Den tager vi i morgen…
Johan H. Funder Castenschiold    

Skovsanger mærket 4/5-11

Ingen kommentarer: