tirsdag den 3. maj 2011

Vejrskifte

Fra morgenen havde vinden lagt sig og det var næsten helt vindstille. Et godt tegn! Nettene op igen ved halv fem tiden. Første runde gav en del aflæsninger af rødhalse, gærdesanger og vist nok en munk. Men på trods af det bedre vejr, var der ikke overdrevet mange fugle hverken at se eller høre. Med høj himmel og svag vind kunne man dog håbe på lidt rovfugle op ad dagen. De næste runder gav et jævnt antal fugle, dog en stor del der var mærket i forvejen. En Tornsanger han, der var ringmærket sidste år (28/8) som 1k, blev i dag fanget og aflæst af Rune. En flot 2k han!

Ved ti tiden blev en rød glente spottet højt oppe og lige over os. Ellers så jeg en enkelt spurvehøg komme farende igennem haven. Den undgik dog nettene og kom ud på den anden side.
Sidst på dagen gik jeg en tur på stranden. En del svaler rastede ude i brændingen og der blev tjekket efter rødrygget, men uden held. Fem småspover blev set trækkende mod vest, og der er stadig en del gule vipstjerter der raster.
Ved otte-tiden begyndte det at småregne og de lover vist en del regn her i nat. Vi må se hvordan vejret udvikler sig i morgen tidlig og hvad for en indvirkning regnen, kan få for fuglene. Fra sidst på ugen ser vejret rigtigt fint ud, så vi håber på det bedste!
Johan H. Funder Castenschiold

Ingen kommentarer: