mandag den 23. maj 2011

Forårets "Åbent hus på GFU"


Søndag d. 22. maj.
Der har været rigtig mange forberedelser til forårets Åbent Hus, der i år lå senere end sædvanligt: Jeg kan nævne trimning af stationshaven, hvor havetraktoren gør stor fyldest, annoncering i diverse medier, fremstilling af plancher og fuglekasser, lave udstilling, fordeling af roller til afvikling af arrangementet osv. En masse ting, der bare SKAL være i orden, for at det kan blive en god oplevelse for alle, gæster såvel som personale.
Vejret så ud til at skulle arte sig (uden regnbyger, som det ellers så ud til en overgang), men vinden var gået om i syd -sydøst, og det plejer ikke at være så heldigt.
De første morgenduelige gæster ankom kort efter kl 7, og ellers dukkede folk op jævnt i løbet af formiddagen. Der var temmelig mange børn med, ca. 20 ud af i alt 80 besøgende, så det er vi da ganske godt tilfredse med. Et hold tyske fuglefolk med Jürgen Kaatz i spidsen kom sidst på formiddagen, hvor der desværre ikke var nogen fugle at vise frem. Dagen igennem ringmærkede vi 10 fugle, bl.a. 2 stære, 1 karmindompap samt havesanger og tornsanger, og derudover fangede vi få fugle, der havde ringe på i forvejen. Stort set alle gæster kunne se en eller flere fugle i hånden, og nogle af børnene fik lov til at slippe en fugl fri.
Vi havde en observatør siddende på den store P-plads, og han berettede løbende om de fugle, der fløj forbi, så vi kunne opdatere artslisten ved stationen og det blev da til mere end 50 forskellige fuglearter, der blev set med hvidvinget terne som det bedste.

GFU-blog v. HansLind

Ingen kommentarer: