søndag den 1. maj 2011

Forsinket forår

Igår blæste den iskolde østenvind som sædvanligt ind gennem fyrhaven, som også som sædvanligt var total tom for fugle! Jens og Monica var ankommet om natten, og havde glædet sig til at se en masse fugle i nettene, men måtte nøjes med nogle få aflæsninger. I alt blev 1 gærdesanger, 3 bogfinker og 1 grønirisk mærket idag. Jens´ far Carsten ankom også til stationen og i mangel på fugle i nettene besluttede vi at køre en lille tur, så vi lagde et smut forbi Bøtø.
Her var de 2 sølvhejre stadig pp, sammen med brushøns, tinksmed og en masse ænder. En lidt skulky bekkasin gav håb om noget sjovt (tredækker), mens den fouragerede nede mellem nogle høje græstuer, men desværre var det bare en dobbelt.
Om aftenen ankom hollandske Woeter endnu engang for at spore de grønbrogede tudser, men desværre var der alt alt for koldt, så det blev ikke til meget.
Her til morgen havde vinden endelig lagt sig til et nogenlunde acceptabelt niveau, men den var dog stadig fra øst, og det blæste også op hurtigt. Der var dog ankommet nogle få løvsangere til haven og en grønsisken han hang i nettet inde i æblehaven. Ialt blev det til 16 mærkninger idag!
Generelt må man sige at foråret er meget forsinket i Gedser, og træer og buske er først sprunget ud inden for de sidste par dage, men der er blot at se fremaf, for når vinden engang vender, kan Rune se frem til en hel masse fugle i nettene!
Jesper

Ingen kommentarer: