tirsdag den 14. april 2009

Forår i Gedser



Idag blev nettene sat op i helt vindstille vejr! Kanon! Fuglene havde også opdaget vejrskiftet og der var pænt med rødhalse i nettene og samtidig kunne en rødtoppet fuglekonge høres synge fra fyrhaven! den ville dog ikke i nettet, men til gengæld mærkede jeg to hunner, så nu mangler vi blot én for at tangere sidste års rekordforår med 17 mærkede!


En gulspurv røg også i nettet, så må også snart være rekordforår for dem og med 7 gærdesmutter mere er vi på 58 af dem dette forår, hvilket også må være tæt på forårsrekord! Spætteinvasionen fortsatte og 7 spætter trak mod Tyskland idag! Dagens premiere blev en flot skovpiber i ø9 og endnu en løvsanger blev mærket samt 3 munke! Havde forventet årets første gærdesangere idag, men de udeblev - til gengæld fandt Gert en på Kroghage!


Op ad eftermiddagen begyndte det langsomt at gå død med ringmærkningen, men så kom dagens absolutte højdepunkt! En gammel han blåmejse med hollandsk ring! I følge ringmærkningsatlasset er der til og med 2002 kun aflæst én blåmejse i DK med hollandsk ring, så endnu vildere er det at dagens fugl er den 2. hollandske blåmejse jeg aflæser i Gedser på 2 år nu, da jeg også fangede en sidste forår!


Der kom også en enlig silkehale trækkende mod nord, og selvom Rolf har dem i Skagen indtil sidst i maj er det ved at være sent for Gedser! En skovskade rastede kortvarigt i fyrhaven hvorefter den fortsatte trækkket!

Indtil nu er 82 fugle blevet mærket idag, og det bliver det nok kun til 1-2 mere i aften!

Imorgen bliver det lidt af samme vejrtype som idag dog med en anelse mere vind, men imorgen må de første gærdesanger, rødstjerter og ringdrosler nå odden!


Jesper Brinkmann
Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: