mandag den 13. april 2009

Invasion eller ukendt fænomen?







Endelig en morgen hvor det ikke blæste 5 pelikaner på odden! Vinden var dog stadig i øst, så de helt store indryk af fugle udeblev! På første runde havde nogle dyr gået i et af nettene og det nederste fag var sprunget, så brugte en god slat tid på at sy det hele, men ak ak, da jeg kom tilbage var nettet igen sprunget op og her var det nok godt, at jeg var alene på odden så der ikke var andre der så den raseri-dans jeg udførte:) Der hang dog en rødtop mere på en af de første runder, så det hjalp lidt på humøret. En sen kvækerfinke han gik også i nettet og samtidigt meldte Louis om dagens 4. udtrækkende gulirisk fra odden! Men det var ikke det mest spændende idag for det var mængden af store flagspætter! Louis talte idag 9 der trak ud fra odden og jeg havde også mange i haven! Det lykkedes at tromme 3 spætter i nettet, men de to af dem slap ud igen, men fik da mærket en, og det var efter at Louis havde stoppet tællingerne, så altså mindst 10 spætter på odden idag!

Det er muligvis det højeste dagstotal for odden nogensinde, men om det skyldes at der ikke er obset så meget hernede i april tidligere vides ikke!
Ialt blev 40 fugle mærket idag og blandt aflæsningerne var der en tornirisk som blev mærket i juli 2008 af Jens samt en jernspurv der blev mærket i september 2008 af Jens! Udover mærkninger fik Hans givet bænkene en omgang olie, Louis såede græs foran huset, jeg ryddede brombærkrat med buskrydderen og endelig så klippede vi pil af til et nyt pilehegn!

Imorgen ligner vejret det samme som idag, så fuglemæssigt bliver det nok også lidt mere af samme skuffe!

Jesper Brinkmann
Fotos: Louis A. Hansen og Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: