onsdag den 22. april 2009

Gedser tilbage i topform!


Endelig skete det - østenvinden slap sit tag i Gedser og langt om længe kom vindende nu fra nord! Fuglene havde ventet på det og de første netrunder blev hektiske med næsten 80 fugle på de to første runder! I blandt fuglene var årets første 3 brogede fluesnappere (kun en fugl er mærket tidligere på stationen, nemlig 20. april 2000), årets første skovsanger og årets første to gærdesangere!

Eller dominerede rødhalsene fansgten, som dog hurtigt døde ud, men totalen blev på 114 mærkede fugle! Dagens bedste fugl i fangsten var dog en rødhals med Helgoland-ring! Det er så vidst vides første gang en tysk rødhals aflæses på stationen!

Omkring middag var jeg på netrunde og fik øje på en spurvehøg der lå og kredsede og mens jeg kiggede på den kom en hvid stork glidede ind og begyndte at ligge og kredse samme sted som høgen! De begyndte at gå sydover og jeg stormede ind for at hente skop, men da jeg kom ud igen var de begge pist væk og er formentlig trukket ud foran den regnfront der nåede Gedser ca. 20 minutter efter!

Om aftenen kom også 2 traner indtrækkende og gik nord!

Jesper Brinkmann
Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: