torsdag den 2. april 2009

Man skal smede mens jernet er . . .




varmt! Og det er netop hvad vi gør her i Gedser! Idag blev det til hele 42 mærkede jernspurve og mange af gårsdagens mærkede var stadig i haven blandt andet den svenskmærkede!


Dagen startede ligesom igår men massiv tåge og meget få nye fugle i garnene, men så begyndte tågen så småt at slippe sit greb og ligesom igår gav det godt med fugle og sørme om ikke der blandt andet var 2 kernebidere der fandt vej til netmaskerne! Det er faktisk første gang gennem tiderne at der mærkes mere end 1 kernebider på en dag hernede!


Af andre sjove fangster blev det til endnu en gammel husrødstjert samt 3 grønsiskner! Desværre stoppede trækkket hurtigt idag da opklaringen kom, men det blev dog til 79 mærkede, så jeg klager på ingen måde! I løbet af dagen rastede hele 10 husrødstjerter i fårefolden lige uden for stationen og mens jeg stod og nød synet af disse smukke kom en anden skabning til verden (se billede)!


Til aften kom Andreas Hagermann og Mikkel Willemoes til stationen for at overnatte til imorgen for de skal fortsætte studierne af ederfugle ved Masnedø!


For engangs skyld er der stjerneklart udenfor, så hvis det holder indtil imorgen, så bør der komme et ordentlig ryk rødhalse, men nu må vi se:)


Stay tuned


Jesper Brinkmann


Fotos: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: