søndag den 19. april 2009

"Skal vi?" "JA"







Havde meget små forventninger til dagens fangst, for der var stormende iskold østenvind på odden! Der var da absolut heller ingen fugle i nettene! Mærkede 2 fugle på de første 5 runder! om formiddagen tikkede der dog en call ind med hvidhalset flue i Grib skov og Gert og jeg besluttede os for at se tiden lidt an! Så blev den meldt negativ og vi glemte alt om den og istedet kunne 2 dværgterner nydes mens de fiskede ud for stationen (de første på odden i år)!

Klokken 14 havde vi mærket imponerende 3 fugle med 264 meter net:/ Men så tikkede der en ny call ind - fluen var genfundet. Gert sagde "skal vi?" og jeg var ikke sen til at svare JA!

Herefter gik det stærkt med at få lukket nettene og selv Klara, som er på besøg hernede og som egentlig ikke er fuglekigger, nød stemningen ved at skulle på hitjagt!

På vejen derop nåede vi at blive godt og grundigt nervøse for om det nu var for dumt at køre på en fluesnapper som sad i en kæmpe skov!

Da vi kom derop faldt stemningen til nulpunktet, da vi kom ud til en kæmpe ellesump i totalt modlys, og de tilstedeværende ornitologer kunne berette at "ja, den var her lige for 10 minutter siden". Herefter var det vidst kun Klara der morede sig over turen, mens vi andre gik om på den anden side af ellekrattet for at få det hele i bedre lys!

Lidt efter hørtes fuglen først og derefter kom den flyvende hen i træerne lige over hovedet på os og gav sig til at fange fluer få meter fra os! Det var en fantastisk flot oplevelse og samtidigt kunne en lille flagspætte høres hakke løs i nærheden!

Vi kunne køre glade hjem, og Klara sagde at hvis det altid var så spændende at være fuglekigger, så ville hun nok ende med at blive det en dag:)

Jesper Brinkmann
Fotos: Gert Jeppesen og Klara Hobza

Ingen kommentarer: