torsdag den 9. april 2009

Skagen ----> Gedser


Havde ikke de helt store forventninger til dagens fangst da vinden kom fra sydvest, men der var dog en del fugle på første runde, og på 2. runde myldrede det med mejser i hele haven! Der gik dog kun nogle ganske få i nettet!

Men heriblandt var en blåmejse med en ring jeg ikke umiddelbart kendte og gennem zoologisk museum viste det sig at Rolf havde mærket den d. 6/10-2008 på Grenen, Skagen! Det er såvidt vides den første Skagen-fugl der bliver aflæst i Gedser!

Vendehalsen var på plads igen idag og lod sig fint beskue mens den hoppede rundt og søgte føde på en sti eller mens den sad og skulkede i en busk!

Mærkningen gik meget hurtigt død, men dog blev det til både en husrødstjert, en tornirisk og en gulspurv! Klokken 17 var jeg nået op på 51 mærkninger og herefter fik jeg travlt med at lukke net, da Gert havde ringet og spurgt om jeg ville med til Møn og se amerikansk krikand!

Vi fik set anden rigtigt fint, men kun i 2 korte perioder da den tit lå gemt bag græstuer! Vi var også lige et smut på Nyord og fik set en enekelt stor kobbersneppe samt en dværgfalk derude!

Jesper Brinkmann

Foto: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: