torsdag den 23. april 2009

Hvor blev fuglene af?




Tja idag havde jeg egentlig regnet med en pæn portion fugle ovenpå den gode dag igår, men der var helt stille i haven! Det eneste spændende der skete var at årets 17. rødtoppede fuglekonge blev mærket! Derudover blev endnu en hvid vipstjert og en gærdesanger mærket! Men kun 22 fugle blev mærket inden Gert og jeg kørte lidt rundt i lokalområdet ved 12-tiden! Først havde vi 14 traner på odden hvor også 3 unge fjeldvåger kom indtrækkende og 3 hedelærker rastede på fårefolden! Ved Frisenfeldt havde vi så 12 traner og årets første bynkefugl!

Vesterhave og Kroghage var ret døde idag og kun lidt gærdesangere var nyankomne forårsfugle!

Hvad der ikke sker på fuglefronten sker til gengæld ude på fårefolden lige uden for stationen! Der kommer nu nye lam til hver eneste dag og indtil nu er der kommet 12, hvoraf to sæt tvillinger! Mange af lammene har hvid blis og dertil hører en lidt sjov historie:

Oprindeligt er bestanden Lüneburgere, som er en speciel fårerace der er meget hårdføre! For at gøre racen endnu bedre til at klare livet som naturplejere på diverse arealer i Storstrøms amt, købte man en mufflonvæder, som skulle parres på moderfårene! Det gik også fint og der kom en masse krydsninger, som mest af alt ligner små antiloper! Desværre gik mufflonvæderen hen og døde, men man havde dog fået en fin generation af krydsninger, man kunne arbejde videre med.
Da Gert så en dag er ude og kigge på fugle ved odden, ser han en stor flot hvid vædder stå uden for indhegningen og kigge meget langt efter alle de flotte får der gik inde i indhegningen!

Som det gode menneske Gert nu er lukker han den fine vædder ind til alle fårene, mens han undre sig over hvordan den dog er sluppet ud! Vædderen hygger sig nu med alle fårene indtil dens rigtige ejer nede fra Birkemose finder frem til den:d

Dette var så historien om hvordan at mange af lammene i år pludselig har fået hvid blis selvom moderfårene ikke har et eneste hvidt hår på sig! Om den nye generation så kan bruges som naturplejere må tiden vise:)

Imorgen bliver nok også en ret stille dag på odden for nu skal vinden gå i øst igen!

Jesper Brinkmann
Fotos: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: