lørdag den 22. maj 2010

4. dag i træk med over 100 fugle

I dag nåede vi for 4. dag i træk over 100 mærkede fugle! Det er normalt noget, der er forbeholdt mærkningen i September og Oktober og er formentlig aldrig før sket på Odden om foråret.

Mærkningen gik noget mere stille for sig end de seneste dage, men alligevel fik vi bragt dagens total op på 102 fugle, indtil havgus pludselig overvældede området ved 15-tiden. Det er en forårsdag, der er meget mere end godkendt! Som sædvanligt var Tornsanger og især Løvsanger de dominerende arter. Endvidere markerede Rødstjerten sig endnu gang positivt her i foråret, i dag med 11 mærkede. Desuden kom årets 5. Nattergal i bogen, hvilket er rekordmange på et forår. Dagen blev dog allerede reddet kl. 05, da vi aflæste forårets 8. udenlandsk mærkede fugl: en belgisk mærket Havesanger!

Dagens mærkninger:
Jernspurv 2
Rødhals 3
Nattergal 1
Rødstjert 11
Solsort 1
Gærdesanger 3
Tornsanger 11
Havesanger 1
Gransanger 2
Løvsanger 65
Grå Fluesnapper 1
Tornirisk 1

102 fugle af 12 arter

Ved 7-tiden ringede Per Bo om, at han og nogle andre fuglekiggere netop havde fundet en Hortulan i Birkemose. Da hverken Andreas eller jeg havde set arten før, overtog Rune nettene, mens vi kørte med Åse og Jørgen op for at lede efter den. Den var desværre væk, da vi nåede frem. Trods en grundig eftersøgning, lod den sig ikke se. Vi havde dog to super flotte, røde Karmindompapper og en nordtrækkende Gulirisk.

Henrik Brænder, der tidligere har mærket rigtig mange fugle på GFU, kiggede forbi stationen om formiddagen. Han fik sig vist noget af et chok over, hvor stor en forandring, haven er gennemgået, siden han sidst var her!

Efter aftensmaden kørte vi alle fem en tur ud på Kroghage, da Åse og Jørgen aldrig havde set stedet. Tæt havgus gjorde dog fuglekigning nærmest umulig, og sigtbarheden var nede under 50 m. Om aftenen ankom ABK og MHP, som overnattede på stationen. De havde været på Møn hele dagen og bl.a. haft to Piroler!

Asger

Ingen kommentarer: